miercuri, 27 ianuarie 2010

Aveti amigdale?

Am citit undeva o chestie foarte interesanta.. Nucleul amigdalian au legatura cu starea emotionala a unui individ. Si nu stiu daca este adevarat.. am citit nenumarate exemple in care animale fara nucleul amigdalian nu mai simt frica, se izoleaza de specia lor.. Eu il am , ma intreb daca cei fara sunt diferiti..
Pentru a evita atacuri severe de atacuri de apoplexie, oamenilor li se indeparteaza chirurgical nucleul amigdalian. El actioneaza la nivelul memoriei afective. Cercetatorii spun ca viata fara el este o viata lipsita de sens personal.
Eu am fel si fel de speculatii, nu cred in multe lucruri spuse de om.. nu cred in stiri, si cred ca prin mass media se urmareste controlarea indivizilor in masa.. Daca ei vor sa iti faca ceva, dau reclame ca e bine sa faci acel ceva, si gata! Esti urmarit de catre ei.. un fel de tester involuntar al diferitelor substante.. asa vad eu lucrurile. Si ca argument concret, gripa porcina este un exemplu potrivit zic eu. Vaccinul controversat ce il faci sub semnatura si alte chestii.. Ma intreb acum : oare nucleul amigdalian ti-l scoate tot in acest scop? Au ei un scop precis prin care vor sa ne "robotizeze" oarecum?
Se spune ca cei fara nucleul amigdalian nu au lacrimi de tristete.. lucru predominant la persoanele de sex masculin.. nu stiu, poate stiti voi: la fete se efectueaza mai rar astfel de interventii?

2 comentarii:

Zad spunea...

nu cred ca mass media urmareste sa dezinformeze ci urmareste sa castige bani, daca banii vin in schimbul unor stiri de promovare e alta mancare de peste...faza aia cu mass media e independenta e falsa...e dependenta de bani :P

hajari/copilu spunea...

Dependenta de bani o fi.. iti dai seama.. ei nu urmaresc sa informeze.. defapt, ei informeaza poporul cu ceea ce au, cu materialul pregatit.. insa nimeni nu garanteaza ca acel material este 100% adevarat..
Ei practic te deszinformeaza informandu-te.. sunt multe lucruri ciudate ce se intampla in ziua de azi pe ici pe colo:)

analythics